ROEG! wordt gemaakt met de boswachters. Maar hoe ziet de dag van een boswachter eruit? Vandaag de dag van Kees van Son.
De zomer is bijna afgelopen en dat is het moment dat de verschillende werkgroepen in de Drentsche Aa de handen uit de mouwen steken. Eén van deze groepen is de Werkgroep Strubben Kniphorstbosch. Samen met Kees werd in de stromende regen wat er de komende tijd gedaan moeten worden.En dat leverde meteen werk op. Tijdens de rondgang kwamen ze plekken tegen waarbij de blauwe knoop in bloei staat. De boompjes worden weggezaagd zodat de blauwe knoop meer ruimte en licht krijgt.
Eén van de onderdelen van het werk van Kees is het geven van excursies. Tijdens de Open Monumentendag geeft hij daarom een rondleiding door het Strubben Kniphorstbosch. "Tijdens de excursie heb ik veel verteld over de geschiedenis van het gebied: de eeuwenoude karrensporen, de hunebedden, grafheuvels en zelfs over de recente militaire geschiedenis van het gebied."
Het is volgens Kees ook leuk te om het gebied te ontdekken met de wichelroede. "Het is altijd interessant om te zien wat dat met mensen doet. Er gebeurt ook altijd van alles als we met wichelroedes door de karrensporen lopen of een mooie strubbe-eik zien."
Slecht weer of niet: een boswachter gaat gewoon naar buiten. "Bij harde regen is het vaak niet aanlokkelijk om naar buiten te gaan. Toch is het wel aan te raden: je komt namelijk dingen tegen, die je anders niet ziet, bijvoorbeeld schuimende eiken. Deze kwam ik tegen."
Maar niet alleen buiten heeft Kees soms last van het weer. Zo ging zijn aandacht tijdens een werkoverleg vooral uit naar de vlag van Stadsbosbeheer bij het kantoor in Balloo.
Je kunt Kees ook vinden op Twitter, waar hij mooie foto's of natuurweetjes deelt.
Hier kwam Kees toevallig de schaapskudde van Balloo tegen.
Hij deelt ook mooie plaatjes vanuit zijn werkgebied Drentsche Aa.
Veel mensen vinden hoornaars enge beesten, maar daar is Kees het niet mee eens. Hij vindt ze vooral mooi.
Volg boswachter Kees van Son ook op www.roeg.tv.